Bij Fouw Living kunt u terecht als u opzoek bent naar een PVC vloer?

Vloeren

  • Geen hak en breekwerk

  • Eigen productie

  • Keuze uit meer dan 1000 kleuren

  • Een grote showroom

  • Renovatie in één dag mogelijk

Type vloer

De eerste stap bij het zoeken naar een nieuwe vloer is om de perfecte vloer te vinden die helemaal aansluit op uw wensen. Wij bieden door heel Nederland de beste eiken vloeren, laminaat vloeren of PVC vloeren van het merk Quick-Step. Op de prachtige vloeren zit een garantie van 2 tot wel 25 jaar.

Ontdek de perfecte vloer voor U in onze showroom

Plan hier Uw afspraak om bij ons in de showroom langs te komen.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over vloeren

Welke materialen gebruikt Fouw Living voor de vloeren?

Fouw Living plaatst enkel klik/rigid vloeren in verschillende materialen; Laminaat, PVC en Eiken. Omdat Fouw Living Royal Dealer is van Quick Step bieden wij voornamelijk vloeren aan van dit merk.

Is mijn vloer geschikt voor vloerverwarming / vloerkoeling?

De laminaat, pvc en eiken vloeren die Fouw Living aanbied zijn te combineren met vloerverwarming met een lage temperatuur. Dit geldt voor vloerverwarmingen waarvan de verwarmingselementen- warm water of elektrisch- ingegoten zijn in de vloer. De maximale toegelaten warmteweerstand (R-waarde) van laminaat, pvc of eiken is 0.15 m² k/w.
Vloerkoeling is op hetzelfde principe gebaseerd als vloerverwarming, maar gebruikt koud water in plaats van warm water. Daarom is het belangrijk om over een geavanceerd bedienings- en beveiligingssysteem te beschikken om interne condensatie bij het gebruik van vloerkoeling te voorkomen. Dit voorkomt waterschade aan je vloer.

Voor vloerkoeling wordt een warmteweerstand van minder dan of gelijk aan 0,09 m² K/W aanbevolen. Dit betekent dat in sommige gevallen een minimaal capaciteitsverlies onvermijdelijk is.

Kan mijn bestaande vloer blijven liggen of moet deze eruit gehaald worden?

Dit verschilt per bestaande vloer en per gekozen vloer, In de meeste gevallen zal de bestaande typen vloer eruit gehaald worden voordat Fouw Living de nieuwe vloer komt plaatsen. Dit omdat wij ons als bedrijf zijnde aan bepaalde voorwaarden moeten houden om levenslange installatie garantie te kunnen geven.

Waar moet ik beginnen met het plaatsen van de vloer?

Ons advies is om in de linker hoek van de langste muur te beginnen. De planken worden altijd van licht punt tot licht punt geplaatst.

Is mijn vloer verkrijgbaar als identieke trapbekleding?

Dit is zeker mogelijk, wij kunnen dit aanbieden bij laminaat, pvc, vinyl en eikenhout.
Fouw Living is een van de weinige in de wereld die de meeste plak pvc varianten kan verwerken als overzet trede zonder profielen te gebruiken, waardoor de trede er mooier uit zal komen te zien.
Maar naast PVC overzet trede bieden wij dus ook overzet trede aan in de materialen laminaat, vinyl en eikenhout.

Wat kost een vloerrenovatie?

De prijs voor een vloerrenovatie hangt van een aantal factoren af.
Denk aan de keuze in materiaal, merk, type afwerking, accessoires, etc. Daarnaast beïnvloed het oppervlakte de eindprijs ook. Kijk hier voor meer info
Voor een offerte op maat die geheel vrijblijvend is, adviseren wij onze klanten om langs te komen in de showroom of telefonisch contact op te nemen!
Onze medewerkers staan onze klanten graag te woord!

  • Geen hak en breekwerk

  • Eigen productie

  • Keuze uit meer dan 1000 kleuren

  • Een grote showroom

  • Renovatie in één dag mogelijk