Verschillende soorten en kleuren Traptreden
De Showroom van Fouw Living

EIKEN HOUTEN

Traprenovatie

Eiken trapbekleding

Zowel in kantoor als in huis is de trap een centraal element wat verschillende ruimtes met elkaar verbindt. De trap is dus het hart van een ruimte en moet aansluiten met de rest van het interieur. Wanneer andere ruimtes zijn voorzien van eikenhouten producten (vloeren, keukenbladen, meubels, etc) is het fraai om ook voor een trapbekleding met hetzelfde materiaal te kiezen.

Eiken traprenovatie

Fouw Living werkt enkel met een hoogwaardig kwaliteit eiken lamel voor een langdurig en duurzaam product.

Eikenhout is een natuur product en is bijzonder omdat geen één plank hetzelfde is. Eikenhout heeft een zeer natuurlijke en luxe uitstraling waardoor het een unieke sfeer creëert.

Wanneer andere ruimtes zijn voorzien van eikenhouten producten (vloeren, keukenbladen, meubels, etc) kunt u één geheel creëren door ook voor een trapbekleding met hetzelfde materiaal en kleurolie te kiezen! Wanneer u voor dit product kiest, kunt u er zeker 40 jaar plezier van hebben. Daarnaast is er een behandeling die het eikenhout zeer onderhoud vriendelijk maakt.

Informatie aanvragen

Opzoek naar een ruim assortiment trapbekleding?

Bent u op zoek naar een warm en authentiek interieur? Niets overtreft de natuurlijke charme van echt hout, zie hieronder een paar van de opties die Fouw Living aanbiedt. Voor meer opties nodigen wij u graag uit om een keer onze showroom te bezoeken of een verkoopadviseur aan huis te laten komen.

Ontdek de perfecte trapbekleding voor U in onze showroom

Plan hier Uw afspraak om bij ons in de showroom langs te komen.

Afspraak maken
Monteur van Fouw Living

Veelgestelde vragen over eiken trapbekleding

Wat zijn de voordelen van eikenhout trapbekleding?

Eikenhout is een natuurproduct en geeft een hele fraaie en luxe uitstraling in Uw woning. Er zijn talloze bewerkingen mogelijk en heeft U reeds eiken materiaal in Uw woning dan kunt U een identieke uitstraling creëren. Een eiken bekleding gaat ongeveer 40 jaar mee en als U in de tussentijd schade heeft is eiken juist makkelijk te vervangen omdat eiken altijd blijft bestaan. Het is ook mogelijk om van kleur te veranderen door de treden opnieuw te laten schuren en opnieuw in een ander kleur olie te zetten.

Wat U ziet is wat U krijgt?

Omdat eiken een natuurproduct is, is geen enkele treden hetzelfde. Er kunnen kleine en grote noesten in zitten, kleurschakeringen, vlammen en spiegels in zitten.
Dit is een eigenschap van het hout en dat maakt het juist zo bijzonder. We hebben verschillende eiken trappen staan in de showroom en kunnen goed laten zien wat U ongeveer krijgt, maar het zal nooit identiek zijn.

Zit er kwalitatief verschil in het eikenhout?

Bij een traprenovatie kunt U kiezen uit twee verschillende opties; massieve treden en treden van een lamel-/multiplank overzettreden. Een massieve treden kan schotelen, krom trekken en werkt veel meer wanneer de luchtvochtigheid in Uw woning veranderd. Hier staat Fouw Living niet achter en biedt daarom enkel een lamel-/multiplank aan voor langdurig plezier.

Is eikenhout geschikt met huisdieren?

Het is belangrijk om te weten dat eiken gevoelig is voor een aantal dingen, denk aan alle type vloeistoffen en omdat hout zacht is is het ook krasgevoelig.
Als een hond of kat op de trap loopt en per ongeluk een plasje, braaksel of iets dergelijks achterlaat zit er al binnen 2 uur een onherstelbare vlek. Omdat eiken wat zachter is, laat een hond of kat makkelijker een kras achter. Wij kunnen niet bepalen of eiken voor U geschikt is, enkel U kunt deze vraag beantwoorden.
Er bestaat een lak om het eiken sterker te maken, we informeren U graag wat meer hierover in de showroom.

Waarom moet men eiken trapbekleding heel goed schoonmaken en onderhouden?

Eiken is een natuurproduct en moet goed onderhouden worden voor een mooi eindresultaat en langdurig plezier.
Eiken heeft altijd een hardwaxolie behandeling om het eiken een mooie kleur te geven. Dit moet afgeschermd worden met een doorschijnende onderhoudsolie. Dit is om het eiken te beschermen van vuil en vocht, tevens van kleurbehoud van de olie. Het advies is om elke 6 maanden de treden in onderhoud te doen, echter is dit geheel afhankelijk van hoeveel en hoe vaak men over de trap loopt, met of zonder schoenen, hoe vaak deze schoongemaakt wordt ezv. Het is ook belangrijk om de trap met een schoonmaakzeep special voor hout te gebruiken; agressief middel kan de eiken beschadigen.

  • Geen hak en breekwerk

  • Eigen productie

  • Keuze uit meer dan 1000 kleuren

  • Een grote showroom

  • Renovatie in één dag mogelijk

Fouw Living

De deuren van onze showroom gaan weer volledig open, U kunt nu ook zonder afspraak bij ons langskomen!
Wij doen er alles aan om het winkelen veilig te houden, door de winkels schoon te houden en ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen in de winkel zijn. Daarom zouden wij het toch enorm op prijs stellen als U van tevoren een afspraak maakt.
Alvast bedankt en hopelijk zien wij U snel!

Maak een afspraak