Verschillende soorten en kleuren Traptreden
Trap waarbij verschillende soorten en kleuren traptreden te zien is

Traprenovatie

  • Geen hak en breekwerk

  • Eigen productie

  • Keuze uit meer dan 1000 kleuren

  • Een grote showroom

  • Renovatie in één dag mogelijk

Type bekledingen?

De eerste stap van uw traprenovatie project is om het perfecte type trapbekleding te vinden dat bij u past. Wij presenteren graag de beste kwaliteit laminaat, eiken, PVC of vinyl trapbekleding en bezorgen deze door heel Nederland. Uw project wordt gegarandeerd een succes met onze prachtige producten.

Ontdek de perfecte trapbekleding voor U in onze showroom

Plan hier Uw afspraak om bij ons in de showroom langs te komen.

Afspraak maken
Medewerker van Fouw Living

Veelgestelde vragen over traprenovatie

Welke materialen gebruikt Fouw Living voor de traprenovatie?

Fouw Living plaatst enkel overzettreden in de verschillende materialen: HPL, CPL, DLP, Projectmatig Vinyl overzettreden, PVC overzettreden en Eiken lamel overzettreden. We hebben de grootste collectie van Nederland omdat we een eigen productie hebben in Zwijndrecht en omdat we met twee fabrieken werken waar wij exclusieve verkoop hebben in Nederland. Naast aan de particuliere klant te leveren, leveren we ook aan groothandels en retailers.

Zit er een verschil tussen een overzettreden en plaktreden?

Ja, bij een overzettreden zit de toplaag op een HDF drager; dit maakt het mogelijk om traprenovatie uit te voeren op trappen in slechte staat, waar vloerbedekking op heeft gezeten ezv.
Bij een plaktreden in het PVC en Vinyl, wordt enkel de toplaag rechtstreeks op de treden geplaatst. Alle oneffenheden, kuiltjes, scheuren en hobbeltjes zullen zichtbaar worden. Tevens moet de afwerking altijd met aluminium profielen afgewerkt worden. Omdat wij van een fraai eindproduct houden en hele goede garantievoorwaarden willen geven, staan we niet achter de optie plaktreden.

Kan een spiltrap bekleed worden met een overzettreden?

Nee, want een spiltrap draait altijd om een houten of stalen paal heen, het heeft een bepaalde constructie om de treden vast te houden, dit maakt het onmogelijk om het mooi in te pakken. Vaak is de enige optie, de treden te vervangen door een bloktreden.

Hoe kan een open trap bekleed worden?

Wij bieden 3 verschillende opties aan: Helemaal rondom (de overzettreden wordt zowel aan de bovenkant als onderkant gebruikt om een geheel te vormen), enkel het loopgedeelte bekleden of de gehele trap dicht laten maken en het als een dichte trap te laten bekleden.

Kan ik mijn treden laten verlengen?

Het is technisch mogelijk om de treden te verlengen, dit moet wel in combinatie met wangbekleding om de wangen te verhogen, anders vallen de treden buiten de wang. Echter blijft het verschil tussen de treden even groot en voelt men enkel het verschil als men naar boven gaat en niet naar beneden. Bij het bekleden van een treden met overzettreden zal de trap fijner en veiliger voelen dan bij vloerbedekking of bij een geschilderde trap. Dit is omdat het materiaal stroef is en het uiteinde heel recht en scherp is waardoor u uw voet beter neerzet. Een andere optie is om safety profielen er in te frezen; dit zorgt ervoor dat de treden heel goed voelbaar zijn en van bovenaf goed zichtbaar is.

Wat kost een traprenovatie?

De prijs voor een traprenovatie hangt van een aantal factoren af.
Denk aan de keuze in materiaal, merk, type afwerking, accessoires, etc. Daarnaast beïnvloed het aantal treden of het oppervlakte de eindprijs ook. Kijk hier voor meer info
Voor een offerte op maat die geheel vrijblijvend is, adviseren wij onze klanten om langs te komen in de showroom of telefonisch contact op te nemen!
Onze medewerkers staan onze klanten graag te woord!

  • Geen hak en breekwerk

  • Eigen productie

  • Keuze uit meer dan 1000 kleuren

  • Een grote showroom

  • Renovatie in één dag mogelijk